כאשר נכנסים להליך גירושין אחד הדברים החשובים שחייבים להגיע להסדר והבנות זה עניין של הסדרי ראייה. נהוג להחליט שהורה אחד יהיה משמורן והורה שני מקבל זכות להיות עם הילד ולטפח את הקשר שלהם, להשתתף ולהיות חלק משמעותי בחייו של הילד. לכן סעיף של חלוקת זמני שהות הוא חלק מאוד חשוב בהכנת הסכם הגירושין.
ישנם סוגים שונים של משמורת על הילדים, במקרה שהזכרנו כאשר יש הורה אחד והוא המשמורן זה נקראה משמורת יחידנית. לעומת זה ישנה משמורת משותפת לשני ההורים, כאשר שני ההורים למעשה המשמורנים.
ישנם 2 מסלולים שלפי הם ניתן לקבוע משמורת והסדרי הראיה: לפי ההסכמה הדדית בין ההורים ולפי החלטת בית המשפט או בית הדין הרבני. ברור לכולם שמסלול הכי טוב זה להגיע להסכמות לבד. הורים יכולים לדבר על הסדרי הראייה המתאימים ללוח הזמנים שלהם ולצרכי הילד. כמו כן הם חוסכים סכומים לא קטנים מכיוון שלא צריכים לשלם עבור שירותי בית המשפט.
ישנם לא מעט מקרים, שבהם ההורים אינם יכולים לפתור את הסוגיה לב וזקוקים להנחיה וליווי ולכן פונים לעזרה של גורם מצד שלישי – מגשר/ת. כאשר בתהליך עצמו ההורים בעצם אלו שמחליטים אבל בנקודות שקשה לקבל החלטה אז איש מקצוע מגשר בניהם.
במצב שגם המגשר/ת לא הצליחה לסייע להורים להגיע להחלטה, אז לתמונה נכנס בית המשפט לענייני המשפחה או בית הדין הרבני. במקרה כזה ההליך יכול לקחת זמן רב וכמובן מהווה הוצאה נוספת לא קטנה. אך יחד עם זאת קבלת החלטה על ידי בית המשפט נעשית על סמך בדיקה מעמקיה של כל הנתונים: רצון ולוח זמנים של הורים, רצון הילד, גיל הילד ועוד. במקרים שעניינים מגיעים לבית המשפט מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין מתמחה בדיני משפחה ובהסדרי ראיה בפרט.
יש לא מעט דוגמאות להסדרים, למשל מפגשים אחרי לימודים מספר פעמים בשבוע, שהות ולינה אצל הורה שני כל יום שישי שני לאחר הלימודים ועד מוצאי שבת, חלוקת ימי חג וחופשות בתרחיש שנתי.
קורים מקרים שאחד מההורים צפר את ההסכם ואז לצד שני יש זכות להגיש את הטביעה לבית המשפט. רק חשוב להבין שלמרות שלא המשכתם כזוג אתם עדיין בני האדם, לכן אם קרה מקרה בודד של איחור בהחזרת הילד או בעיה חד פעמית לא כדאי ישר לרוץ לבית המשפט תנסו קודם לדבר בניהם. תזכרו שקודם צריך לדאוג לטובתו של ילד.