איך להגן על מידע במחשב שלכם
כבר תקופה ארוכה המחשב נהיה חלק הדוק של החיים שלנו. אף אחד אינו יכול לתאר את היום שלו ללא שימוש במחשב או סמארטפון. בעבודה, בבית, בלימודים – תמיד נאגר מידע עצום בתוך המחשב, אבל רק לאחרונה, עם פרסום על פריצות של חקרים התחילו האנשים לחשוב: "מה יקרה, אם…"
אז בשביל, שלא יקרה, עדיף תמיד להיות צעד אחד קדימה. ברור, שלא ניתן להגן על המידע ב100% אבל להוריד את הסיכון תמיד אפשר. דרך אגב, כאשר הזכרנו על חקארים הלכנו טיפה רחוק, בחי יום יום לאנשים פרטיים בדרך כלל אין פריצות למחשב ביתי, יותר זה קשור לחברות, ארגונים ועסקים גדולים. אבל מה שיכול לקרוא לאנשים בבית, זה שפתאום המחשב נהרס מסיבה זו או אחרת ואין אפשרות להוציא משם מידע חיוני, כגון תמונות, עבודות, קבצים חשובים, וידאו ורשימה עוד ארוכה. אז מה עושים במקרים כאלו? איך ניתן להגן על מידע במחשב שלכם בסיטואציות דומות?
דבר ראשון ואולי הכי חשוב, שדרך אגב אינו דורש הרבה זמן, כסף או מאמץ – זה ביצוע גיבוי לכל מידע החשוב שאתם שומרים במחשב. בדרך כלל מומלץ לגבות אותו גם לא במקום אחד. "התעסקות" – תגידו אתם. נכון, מצד אחד, אבל מצד השני, זה לא יותר מידי תסבוכת. בוחרים חברה לפי המלצות שמספקת ששירותי גיבוי בענן וכל העבודה עוברת אליה. במידה ואתם אינם מעוניינים לשכור שירות של החברה ורוצים לעשות גיבוי בכוחות משלכם, אז תעשו גיבוי על דיסק חיצוני ומומלץ גם לעשות על כמה דיסקים. כמובן, שאתם צריכים לזכור, שכאשר אתם מבצעים גיבוי בענן, אז המידע יהיה נגיש מכל מקום, רק תצטרכו חיבור לאינטרנט. במידע ותעשו גיבוי על דיסק חיצוני, אז המידע יהיה נגיש רק במקרה שדיסק לידכם. במידה ויקרה משהו למחשב, אז תמיד תוכלו לעלות גיבוי מדיסק חיצוני ולשחזר את כל המידע למחשב חדש.
מה עושים כאשר לא היה גיבוי?
אז במקרה, שהיה לכם גיבוי, הכל מובן וברור, אבל מה ניתן לעשות כאשר מחשב התקלקל ולא היה לכם גיבוי? דבר ראשון במקרה כזה ומאוד חשוב, היא לא לגעת במחשב כלל. זכרו שכל פעולה שתנסו לבצע יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך לכל המידע, שנשמר במחשב. דבר שני – למצוא חברה, שמספקת שירותי שחזור מידע ויש לה את האמצעים המתאים שיכולים לעזור לכם. לרב החברות האלו גם לא יגבו תשלום במידה ולא יצליחו לבצע את הנדרש. כמו שאומרים לא שחזרנו – לא שלמתם. כך שאתם בעצם לא מפסידים כלום, אבל בהחלט יכולים להרוויח.